19 Ekim 2009 Pazartesi

Wall E

Önceki birkaç postta söylemiştim. Tibet uyumadan önce çizgi film izlemek istiyor (hatta annemi ya da beni çok bunalttığı bazı gündüzler de). Bu benim gibi çizgi film sever bir anne için sevindirici bir durum. Bazı bazı acaba yanlış mı yapıyorum diye düşündürse de, bir yandan da oğlumun özellikle dil gelişimini desteklediğine şahit oluyorum, o zaman da bu kadarı da olsun canım diyorum kendi kendime.

Başlangıç olarak 3 tane çizgi film aldım:
Özge’nin tavsiyesiyle “Arabalar (Cars)”, Madagaskar ve Wall E.

Tibet ilk başta hiç biriyle ilgilenmedi. Buna üzüldüm açıkçası, birincisi; dediğim gibi ben çizgi filmlere bayılırım (şu vurdulu kırdılı, uçan kaçan japon filmler hariç) o yüzden onun ilgilenmemesine üzüldüm, ikincisi; Tibet çok sevimli bir çocuk olsa da bazen onun şöyle bir oturmasını istediğiniz zamanlar olacak kadar hareketli ve hatta bazı bazı çok aksi bir çocuk. Sonuçta onun oturması ve uyuması, sizin dinlenmeniz anlamına geliyor. Çok bencilce görünüyor bu yazdıklarım farkındayım ama ne yazık ki durum bu :(

Daha sonra “Arabalar” çizgi filmini izlemek istedi, o kadar sevdiki yaklaşık 1,5-2 ay sadece Arabalar'ı izledi. Hatta bu sevginin sonucu evimiz bilumum Arabalar kahramanlarının maketleriyle doldu taştı :) Sonra Madagaskar ve Wall E dönemi başladı. Madagaskar “Arabalar”ın yerini alamadı ama Wall E aldı.

Wall E’yi daha önce seyretmemiştim. Seyrettikçe Tibet’in bu seçimi beni çok mutlu etti.

Wall E bana sorarsanız, iki farklı kuşağa iki farklı anlatım içeriyor.

Yetişkinlere yönelik anlatımı buradan okuyabilirsiniz, ondan daha iyi anlatamam. Çocukların gözünden ise bir robotun aşkını izliyorsunuz ve bu aşk o kadar güzel dile getirilmişki, filmden büyük keyif alıyorsunuz.


Kısaca konusu ise şöyle : İnsanlık tüketim çılgınlığına fazlasıyla kapılmış, bu yüzden dünyayı çöplüğe çevirmiş ve yaşanmaz hale getirmiştir. BNL firmasının son teknoloji uzay araçlarıyla dünyayı geçici bir süre (aslında hiçde geçici olmadığını izlerken öğreniyorsunuz) terketmek durumunda kalmıştır. Geride kapatılmamış bir tek robot kalmıştır. Wall E.

Wall E çöp toplama robotudur, dünyada kaldığı 700 yıl boyunca bir kişiliği oluşmuştur. Akşamları seyrettiği aşk filmlerinden etkilenip, aşık olmak, ele tutuşmak hayalleri kurar.

Birgün, günlük çöp toplama işini yaparken bir uzay gemisi gelir ve gemiden Eve iner. Eve dünyaya, dünyada tekrar fotosentez üreten bir tür gelişip gelişmediğini araştırmaya gelen gelişmiş bir robottur. Tahmin ettiğiniz üzere bizim Wall E, Eve’e aşık olur :)

Gerisini anlatmayayım, seyretmediyseniz mutlaka seyredin derim ve çocuğunuza da izletin, kesinlikle tavsiye ederim...

Duvar kağıdı Wal E’nin orjinal sitesinden alınmıştır.
http://adisney.go.com/disneyvideos/animatedfilms/wall-e/

13 yorum:

  1. Bende çizgi filmleri çok severim. Bizde de bir Nemo manyaklığı vardı. Sürekli onu izlemek durumunda kalırdık :)Wall E en kısa zamanda izleyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. Ben de seyredeyim ilk fırsatta Tibet'in Annesi, merak ettim sen böyle güzel güzel anlatınca:)

    YanıtlaSil
  3. çizgi film tutkunu biriyim ben de...Wall E ye gelince harika bir çizgi film...İzlemeye doyamıyor insan :)Arabalar çizgi filmi de öyleydi kaç defa izledim hatırlamıyorum yeğenim sayesinde ama hiç sıkılmadım hiç:)
    Kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Wall E geçen hafta biraz izledim başını kaçırdım,işim olduğu için hepsini izleyemedim.Movie Maxte tekrar verir ve izlerim ben de tamamını.

    Tibetim yaa,arabalardan sonra Wall E çılgınlığı;)

    Yalnız yeğenimde böyleydi üst üste izliyordu.Sevse de insan bir süre sonra sıkılabiliyor.

    İmza.Zamanında Buz Devri 1'i 15 defa,Madagaskar 1'i 8 defa izleyen kişi

    YanıtlaSil
  5. Wall-E yaaaa ben çok severim,civciklerim bir an önce büyüsünlerde beraber seyredelim.
    Hatta masamda maketi bile vardı,bir arkdaşım çok beğenince ona vermiştim :)

    YanıtlaSil
  6. wall e bayılmıstım :)) bazı animasyonları izlemeye doyamıyor insan arşivlerimiz arasında...

    YanıtlaSil
  7. Canım sitenin yeni halini ilk defa gördüm, çok şeker olmuş :)

    Wall-E'nin konusunu okurken bile duygulandım Allah Allah ya.. Bir de izlersem ne olacak bilmiyorum, komedi değil mi bu film :P

    YanıtlaSil
  8. kıs valla mı? ben de izliyim o filmi
    nehir e de izletmedim şimdiye kadar
    mizim ki de film hastası en çok da hayvanların olduğu
    "magadaskar"
    bizim de favorilerimizden
    hele hele bi aslan kıral dönemimiz oldu ki akıllara zarar her gün, günde 3 defa izlediğimiz oldu:)

    YanıtlaSil
  9. ılerıde sanırım yasayacagım bende bunları :)

    YanıtlaSil
  10. Acaba birgün Rüyada oturup çizgi film izleyecek mi??

    YanıtlaSil
  11. arabalar şahane :) Wall E'de ne güzel bir çizgi filmmiş. çöp toplayıcı filan. çok güzel sosyal mesajları da var.

    YanıtlaSil
  12. Ne güzel:) Bilinçli bir anne olarak her konuda olduğu gibi çizgi filmlerde de seçici davranarak büyütüyorsun Tibet'i..

    Gösterdiğin bu özenin ve emeklerinin karşılığını zaman içinde geri dönüşüm olarak izleyecek, boşa gitmediğini mutluluk ve sevinç içinde izleyeceksin.
    Şimdilik sadece algılıyor ve oluşturuyor..

    Bu arada ben de çizgi film izlemeyi severim..
    Ama benimki Tom ve Jery türü olacak.Ha, bir de the Simpson hastasıyım..
    Sevgilerimle..
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. sibelcim merhaba blogunu uzun zamandir ziyaret etmemistim.. bi sürü yazi birikmis :D

    uzmanlar çocugunuza özellikle 0-3 yaş araligina hiç TV/çizgi film izlettirmeyin diyorlar ama teori ile pratik pek örtüsmüyor maalesef çocuk büyütürken...

    wall-E yi biz de izledik sahsen ben insanligin gelecegini böyle bir dünyanin bekleme fikrinden çok rahatsiz oldum ve üzüldüm :(

    ali ömer de taniyor wall-e yi görünce "aaa anne kooli" diyor :)

    çizgi filmleri nasil içinde hissederek izliyorlar gerçekten sasiyor insan bazen... arabalar ilk favorisiydi onun da ama izleye izleye CD yi asindirdigi için uzun zamandir izleyemiyor. Sonra Madagascar favorisi oldu... orda da Alex'e hasta... aslanlara bayiliyor alexi sevdigi için... ilk izlediginde alex in bir bunalim sahnesi var "what a wonderfull world" caliyor fonda... onu duyunca aglamaya baslamisti... artik aglamiyor 100 kere falan seyrettigi için "anne alex üüü- ühü ühü " diyor :)
    bir de marty var (zebra) ona da geçen gün "martiiim" dedi ya... genelde birini sevdiginde nasil sesleniyorsa ona -m ekliyor (annem, babam, teyzem, abim gibi)...

    ice age var bir de, o film sayesinde mamutlari dodolari ögrendi yalniz fillere de mamut diyor (yani mamuk)...

    benim de yazasim varmis amma yazmisim böyle uzun yorum mu olur diyceksin :P :)

    öpüyorum seni de tibetimi de, sevgiler...

    not: çocuklar bir filmi tekrar tekrar izlemeyi neden severlermis biliyor musun, sonraki sahneyi biliyor olmak onlara keyif verirmis... çünkü "simdi ne olacagini biliyorum" düsüncesi ile kendilerini birsey basarmis gibi mutlu hissederlermis...
    bir uzman yorumuydu okudugum bir kitapta.

    YanıtlaSil