3 Kasım 2009 Salı

Tut şu Sibel'i!

Sonra yaparım, sonra yaparım diye diye, bir sürü mim biriktirdim. Açıkçası bazılarını kopya çekmek için beklettim, doğruya doğru :P

İlk önce Marjo’nun miminden başlıyorum çünkü ilk ondan almıştım.

Demişki Marjo, içindeki kadınları anlat!

Zor iş! Kafamın içinde gezinen kadınların etekleri birbirine değmiyor. Heleki şu son zamanlarda tam dipsiz kuyu misali, elini atsan bir başka tiplemeye denk gelir inanmazsınız! Yine de bariz BEN olanlar var tabii.

Tembel Sibel : Bu hatunun, ev işiyle, yemekle uzaktan yakından alakası yoktur. Varsa yoksa, yaysın, yatsın, kimse ona bulaşmasın, canı isterse kitap okusun, istemezse film seyretsin o da olmazsa müzikle idare etsin ister. Bu arada da sürekli yatıyor olsun ama hiç kilo almasın derdindedir (10 kilo fazlasının farkında değilmiş gibi davranır). Bir de pasaklıdır ki haspam, hiç bulaşmak istemezsiniz!!!

Çalışkan Sibel : Bu da ayrı bir manyaktır. Evinde bu kadar tembel olan psikopatın, işyerinde niye bu kadar çalışma delisi olduğu ayrı bir tez konusudur. Daya işi, çalışsın! Milletin artıklarını da ver üstüne, gece ikiymiş, sabah olmuş anlamaz bile. Allah’tan bir çocuk sahibi oldu da biraz ayıktı! Ayıktı da ne oldu derseniz, bir değişiklik yok aslında, sadece şikayet etmeye başladı, onu da marifet sayıyor işte cins midir nedir?!

Korkak Sibel : Buna yazık yaa! Vallahi üzülüyorum. Şu korkaklığı yüzünden neleri teptim hayatımda diye sorgular durur kendini. Yok efendim babası onu konservatuara göndermek istemişte o da kazanamam diye korkmuş! Yok efendim, düz liseye giderse başarılı olamazmış belki diye hani başarılı olacağı kesin olan meslek lisesine gitmişmişte niye öyle yapmışmış, yok efendim sınavı kazanamam diye üniversiteye gitmemişmişte, deneseymiş ne olurmuş, amma da korkakmışmış... ay bitmez bunun derdi! Nasıl becermişte kocasıyla ilk konuşmayı o yapmış, şaşırıyorum vallahi!!!

Spiritüel Sibel : Bak bu hatunu takdir ediyorum. Bu hayatın bir anlamı olmalı, öyle gel gitle bitecek iş değil diyenlerdendir. Severim öyle tipleri :) Sorgular, araştırır, eğrisini doğrusunu bulmaya çalışır, doğru olduğuna inandığını yapmaya çalışır. Melek değildir elbet onun da yanlışları vardır ama hayatındaki eksileri artıya dönüştürmeye çalışır en azından. Çevresinde bu özelliklerini pekiştiren bir arkadaş grubu vardır, birbirlerini sorgularlar, tartışırlar, destek olmaya çalışırlar. Misal şimdi hep beraber bilinçaltını temizlemek, çocuklarına, yeni nesile temiz bir gelecek vermek için rüyalarını analiz etme eğitimleri almaktadırlar ki gerçekten süper bir çabadır :D
Üstelik kendisinin bir de yol arkadaşı vardır, onun da bu Sibel'e katkısı inanılmazdır!

Anne Sibel : Anne olduğuna hem inanamaz, hem de anne olmakla gurur duyar. Çocuğuna karşı büyük bir sorumluluk duymaktadır. Onun birey olmasındaki en önemli yapı taşlarından biri olduğunu bilmek onu az birazdan çok ürkütür. Onun eğitimiyle ilgili yaptığı yanlışları öğrendikçe panik olur! Bu yüzden spiritüel Sibel’le ortaklaşa bir hayat sürerler. Aslında spiritüel Sibel’in çabasının en en önemli sebebi Anne Sibel olabilmektir! Ne diyeyim, yolları açık olsun!


Paslamayacağımı sandıysanız yanıldınız! :D

İkiz Bebek, Dijle, Eylem, Elif, Ada (başka türlü bloğuna hareket gelmiyecek, bari bir katkım olsun :P)

14 yorum:

  1. Kendini bil kendini, bilmez isen sen seni, patlatirlar enseni... hehehehe. bu yolculukta insan kendiyle ilgili ne cok kadinla karsilasiyor. yasam yolculugu bahsettigim. cok potansiyelimiz var hem de inanilmaz. su ustune cikardiklarimiz her gun kendimize daha yaklasmamizi sagliyor. aslinda "ben" dedigimiz en yakinimizdakine en de uzagiz degil mi? ama seninle konustugumuz gibi kendini bilmeye baslamak, yuzlesmek varligimizin yegane amaclarindan biri olabilir. en azindan misyonumuzu kesfetmeye atilan bir adimdir belki. kim bilir!

    YanıtlaSil
  2. Bu tembel Sibel aynı tembel Kutu yahu:))

    YanıtlaSil
  3. Anne Sibel ve Spiritüel Sibel sözüm sana;)

    Özenmedim dersem yalan olur.

    Grubunuza ayrı bir özendim,ne güzel dedimmm;)

    YanıtlaSil
  4. he he korkak değilmişsin bak ilk konuşmayı yaptığına göre:)))mim için ayrıca teşekkür ederim canım en kısa zamanda...öpüorum çok..

    YanıtlaSil
  5. ya ben de şu evde tembel, işte çalışkan modellerdenim... Ne gıcık di mi, evde yapamadıklarımı görünce de kendime uyuz oluyorum

    YanıtlaSil
  6. Bizi yontan ne ise cok benzer yontmus yahu. Spiritual tarafimiz tamamen benzemese de sorgulama arastirma kismi uyuyor.

    YanıtlaSil
  7. bayıldın yazına :) cok guzel olmus mım.

    YanıtlaSil
  8. ne güzel dile getirmişsin çoğu kadının kendini hissettiği halleri:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Çok samimi,içten,sahici satırlar..
    Bayıldım ..
    10 kilo fazlalıktan tut da (4,5 kilosu gitti),evde tembel, iş yerinde ezelden beri çalışkan olma halleri hepsi tuttu :)
    Anne Sibel özellikle çok tatlı..Tibet'ine ne kadar düşkün olduğu aşikar..
    Zevkle okudum :)
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  10. hepsi ayrı bir güzel bu Sibel'lerin :D Spiritüel Sibel'in çabalarına da ayrıca hayran kaldım :)

    YanıtlaSil
  11. Tutabilene aşkolsun:))
    Hepside çok tatlı bunların canım

    YanıtlaSil
  12. tembelliğine saygı duyuyor, çalışkanlığını takdir ediyor, korkaklığını insanca buluyor, spiritüelliğinle gurur duyuyor, anneliğinin önünde eğiliyorum.. Harikasın!.. kendinde farkettiklerinle,yapmaya başladıkların süper.. Yol arkadaşın olmaktan dolayı mutluyum..
    sevgimle kucaklarım.. :)

    YanıtlaSil
  13. her satırı okurken,dedim bu kadar mı olur,bu kadarmı benzer :),aynı beeeeennnn

    YanıtlaSil
  14. Sibel;aaaaaaaaaa yoksa sen mükemmel ev kadını,harika çalışan,kusursuz eş ,en...enlerden değil misin?bak bu işte blog aleminin raconuna uymadı:))

    çok samimi ve içtendi Sevgili Sibel;

    ama şimdi beni zor bir mim bekliyor

    Nezaketin için teşekkür edrim.Tadilat bitsin söz:)

    YanıtlaSil