18 Ekim 2010 Pazartesi

Buluşmalar

Doğru...
Bu aralar yazmıyorum pek...


Ne yapayım, yok işte yazasım...


Bazen kelimeler dökülemiyorlar satırlara... Dilimin ucundalar hep ama çıkmıyorlar oradan bir türlü. Bir çekingenlik, bir ürkeklik, bir tedirginlik...


Ara ara oluyor böyle. Biliyorum ki geçecek...


Bu dökülmemezliğe inat, yazılası güzellikler oluyor hayatım(ız)da...
Mesela dün çok güzel, çok özel misafirler ağırladım. Yeni evimizin ilk misafirleriydi. Hem benim, hem oğlumun, hem de çok ilginç bir tesadüfle eşimin ilk misafirleri...


Deniz'i ve Yaz’ı çoğunuz tanıyorsunuz. İş arkadaşım, dostum, can yoldaşım, güzel Yaz’ımın güzel annesi. İlk önce o geldi. O da benim gibi ev sahibi olduğundan (laf olsun diye demiyorum, gerçekten öyle hissediyoru(m)z) bir sürü şeyi de yüklenip gelmişti üstelik. Hiçbir şey yapmasam da olurmuş (zaten çok birşey yapmamıştım ya), donattı masamızı resmen. Yaz’a zaten söyleyecek laf yok. O kadar sıcak, o kadar bıcır bıcır, o kadar sevimli ve güler yüzlü ki, oğlumun ona olan tarifi zor duygularını çok normal karşılıyorum :)

  
Zeynep’i ilk görüşüm değildi ama ilk defa uzun soluklu bir araya gelişimizdi. Yaz’ın yaşgününde tanışmıştım ve çok sıcak bulmuştum kendisini. Severim ben güldüğünde gözleri de gülenleri... Sonra facebooktan da bulduk birbirimizi. Derken o da bir blog açtı. Kırmızı Woswos. Oğlu Nadir Serhan’ı anlatıyor o da bloğunda, arada kendisini ve sevdiceğini de (tavsiye olunur, siz de seveceksiniz). Nadir Serhan’ın yürüyüşüne biz ailece bayıldık. O kadar sevimli bir yürüyüşü var ki, bakmaya doyamadık, anlata anlata bitiremedik.



Bahar’ı da biliyorsunuz. Gelin Kız Yağmur’un sıcacık, içten, güzel gözlü annesi Siz belki bilmiyorsunuzdur Bahar’ın gözlerinin güzelliğini, ben gördüm :). Gelin Kız diyorum Yağmur’a çünkü, bir gelin gibi narin, nazlı, çekingen. Bir de benim gelinlik çantamı hiç düşürmedi elinden, ondan :) Öyle güzel yanakları var ki, sürekli sevesin geliyor ama yanına yanaşmak için çaba göstermek gerekiyor, öyle kolay kolay yanaştırmıyor kimseyi. Neyseki gün bitimine yakın iletişimimiz bayağı yol katetti ve benimle konuşmaya başladı. Hatta Pamuk Prenses ve 7 cücelerin hikayesini bile anlattı bana :)



Salonun küçük bölümünü çocuklar için aktivite alanı gibi hazırladık. Şu oyun hamuru denen şey ne menem birşeydir çözemedim gitti. Çocuklar büyülenmiş gibi sürekli onunla oynamak istiyorlar. Neyseki bolca almıştım tahmin edip. Arada ufak tefek kavgalar olduysa da bir şekilde atlatmayı başardık. Sanırım keyifli vakit geçirdiler. Uyku vakti yaklaştıkça Tibet’in çocukların elinden herşeyi almak istemesi had safhaya vardı gerçi ama misafirlerimiz gerçekten olgunlukla karşıladılar bu durumu sağolsunlar.


Bu buluşmada iki ilginç tesadüf vardı. Birincisi zaten bu grubun buluşmasına vesile olan tesadüftü. Zeynep ve Deniz çocuklarının aynı yuvaya gitmesi vesilesiyle tanışmışlardı. Yaz’ın yaşgününde dediğim gibi ben de Zeynep’i tanımıştım. Bahar Deniz’in de benim de blogtan ilgiyle takip ettiklerimizden ve çok ilginç bir tesadüf eseri Bahar ve Zeynep eşlerinin aynı işyerinde çalışmış olmalarından mütevellit çok sık biraraya gelen, çok iyi iki arkadaş çıktılar. Diğeri ise hepimiz için bir sürpriz oldu. Benim eşim ve Zeynep’in eşinin tanıdık çıkması. Birbirlerini gördükleri an çok komikti. İkisi de “Senin ne işin var burada” diye sordu aynı anda birbirine :) Sonra sohbet muhabbet...


Çok keyifli ve çok güzel bir gündü. Hem çocuklarımız, hem biz, hem de eşlerimiz açısından... Ben bu buluşmaları gelenekselleştirmek taraftarıyım kızlar, haberiniz ola :))))


Aslında daha yazılası bir sürü şey var ama artık o da başka yazıya... Tabi kelimeler birbirini bulur da dökülürse...

23 yorum:

  1. Canım , her şey için eline sağlık :)
    Çok güzel bir gündü...

    Ya sen söyledin aklıma geldi, Bahar gözlerin çok güzel gerçekten:)) Maşallah :)

    YanıtlaSil
  2. Arasıra bana da oluyor öyle geçer emin ol..O pamuk Yağmur u bende ilk gördüğümde yanaklarını ısırmamak için kendimi zor tutmuştum.Gerçekten çok alımlı bir kızçeee :))) Annesi de inanılmaz pozitif ve sevgi dolu..Ben onları çok sevmiştim seninde sevmene çok sevindimmmm :)) kelimeler pek bir uyumlu oldu :)))öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Sibel her şey çok güzeldi :) tekrar teşekkürler canım...

    Eşlerin tanıdık çıkması :) o sahne hiç gözümün önünden gitmiyor komikti gerçekten :)

    YanıtlaSil
  4. Çocuklarınızla birlikte ne hoş birliktelikler bunlar...
    Sık sık yapın bence...
    Hepiniz mutlu olun..
    Blog ikinci planda kalabilir kimi zaman ;)

    YanıtlaSil
  5. bende hiç sıkılmadan saatlerce oyun hamuru ile oynayabilirim bu yaşımda :) :)

    YanıtlaSil
  6. bende bayılıyorum böyle buluşmalara
    muhabbetler bol dostluklar şahane ola

    YanıtlaSil
  7. Sibel, blogdan cevap verememeiştim buradan vermiş olayım. Dediğin gibi çocuklarımız sayesinde uzaktada oldalar beraberde olsak çok güzel dostluklar kuruyoruz. Deniz ve Yazın sıkı takipöisiyim bende. Çok güzel birgün olmuş.

    YanıtlaSil
  8. Sibel ve Deniz sanki ilk değilde birçok kez buluşmuş gibiydik.. bana öyle geldi :) benki çok ama çok çekingen bir insanım ilk gittiğim bir evde ilk defa kendimi bu kadar rahat hissettim :) çok sağol ev sahipliğin ve arkadaşlığın için :)
    çekingenim ya Yağmur bana çekmiş kızlar. bir dahakine o da daha sıcak olur :) hatta şimdi sizin çocukları sayıklıyor :) Hamur deme bana. bende oturup hamur yapmak istedim ya.. hatta bir ara Yağmur'mu oynuyor benmi oynuyorum anlamadım :)

    kızlar iyiki tanbıdım sizi :)

    YanıtlaSil
  9. Nehircce canım seni atlamıyım.
    Sen nasıl bir sıcak kanlı insansın :)
    bir dahakine sende gelsene...

    Birde gözlere iltifat için ne desem??? çok ama çok sağolun

    YanıtlaSil
  10. neiyi yapmışsınız sibelcim,
    blog dostluğu gerçekten çok güzel,çok samimi ve heyecanlı oluyor buluşmalarda,

    yalnız gerçekten tesadüfler ile dolu birgün geçirmişsiniz

    YanıtlaSil
  11. Sefanız olsun canım seni şahsende tanıdığım için ayrıdır yerin öperim.

    YanıtlaSil
  12. istanbulda olmadığımı bu buluşmaları okuyuca daha da üzülüyorum hep:( ne şanslısınız

    YanıtlaSil
  13. yerim ben bunlarııı, bıcırıklar :)

    YanıtlaSil
  14. aaa ya bunları yazarken çatlayan varmı;kıskanırlarımı demiyosun bide güzel yayınlıyosun sipelll:)))çatladım yeterince:(((

    YanıtlaSil
  15. Siboşum, ciddi ciddi kıskanıyorum haberin olsun, hıh ...

    YanıtlaSil
  16. baharada dedim siz anneler ve minişler ne güzel vakit geçiriyorsunuz öyle :))

    YanıtlaSil
  17. ama nefis tesadüfler olmuş:) bloglar da bahane olmuş:)

    YanıtlaSil
  18. yeni evinizde mutlulukla, sağlıkla, huzurla oturun tibet'in annesi:)
    imza: 7 Fil Emlak Ltd. Kutu

    YanıtlaSil
  19. Çok güzeller,çok özendim benimki büyüyünce sizinkiler abla,ağbi olacak;))

    YanıtlaSil
  20. AAAA YAZ'DAN GELDİM ŞİMDİ KISKANIYORUM YAZDIM TİBET'E GELDİM ONDA DA AYNI....

    NE GÜZEL VAKİTLER VE TESEDÜFLER :):):)
    BENDE TAŞINACAĞIM İSTANBUL'A YAKINDA HABERİNİZ OLSUN:)

    YanıtlaSil
  21. blogger dünyası da küçük çıktı iyi mi :D

    çocuklarla insan cesaret edemiyor bazen ama ne iyi etmişsiniz ;)

    YanıtlaSil
  22. Son yazımı tanıdığım blogculara ayırdım. Seninle ilgili de ufacık bir yazı var. ama sen bir Sibel dedikten sonra uğramaz oldun bir daha.. umarım işler yolundadır. sevgiler.

    YanıtlaSil
  23. sibelim nerelerdesin
    herşey yolundamı meraktayım bilesin

    YanıtlaSil