8 Aralık 2010 Çarşamba

Kitap Sevdası

Aslında suçluyu uzakta aramaya gerek yok...

Oğlum kitapları sevmiyor diye hayıflanıp duruyorum ama küçükken benim de ondan farkım yoktu. Kitap okumasına okurdum ama ya ödev verildiği için ya da çevremdeki bir kaç arkadaştan güzel olduğunu duydum diye heveslendiğim için. Evde kitap okunmazdı da diyemem... Babam okurdu ama ortada değilde yatmadan önce yatağında. Bu da bende beklenen etkiyi yaratamadı muhtemeldir ki...

Benim kitap sevdam, lise ikinci sınıfta Haluk abi sayesinde başladı. Yanında staja başlamıştım ama bana iş öğretmekten ziyade beni sosyal bir insan yapmaya adadı kendini :)

 
Bir kere her sabah o gelmeden gazeteyi okumak zorundaydım, okumak zorunda olduğum gazete de Cumhuriyet’ti. Gazeteyi okuyup, Haluk abi geldikten sonra günlük olaylar hakkında tartışırdık. Bir nevi kendi çapımızda ülkeyi kurtarırdık anlayacağınız :) ve her hafta bir kitap okumak zorundaydım. Kitapları Haluk abi belirlerdi. Yine her hafta sonunda önce kitabın kısa bir özetini geçer, sonra üzerinde tartışırdık...

Hümeyra’yı, Timur Selçuk’u Haluk Abi sayesinde tanıdım ve biraz olsun bir dünya görüşüm olduysa bunda Haluk abinin payı yadsınamaz. Geriye dönüp baktığımda özlem duyduğum nadir insanlardandır. Çok isterdim bugün de yanımda, çevremde olmasını. Kimbilir belki Tibet’e de benzer taktikler uygulayıp, kitapları sevdirmesini başarabilirdi :)

Belki tahmin etmişsinizdir. Bütün bunları mimlendiğim için anlattım.
Bir mim bana neleri anımsattı, hey gidi Kezban! :)

Kısaca mimden bahsedeyim: Kitaplığınızın önüne geçiyorsunuz, gözlerinizi kapatıp, rastgele bir kitap seçiyorsunuz, sonra kitabın 55. sayfasını açıp, o sayfadan rastgele bir paragrafı herkesle paylaşıyorsunuz...

Ben bunu biraz değiştireceğim izninizle... Bunun birinci sebebi benim bir kitaplığım yok. Üst üste dizilmiş raflardan ancak gözüm kapalı ilkine ulaşabilirim ki bu diğer raflardaki kitaplara karşı büyük haksızlık! :)
İkinci bir sebebi, Tibet’in doğumundan bu yana şöyle doyasıya kitap okuyamamış olmam.

İşyerinde başucumda duran, okunmayı bekleyen yaklaşık 6 kitabım var. Kendimce evde okuyamam diye götürmüyorum ama işlerde pek fırsat vermiyor ne yazık ki... Ben de içlerinde en çok okumayı istediğim kitabı seçtim buraya yazmak için. Üstelik ben 55. sayfadan bir paragrafta yazmayacağım. Kitabın tümüyle beni ilgilendiren kısmının 8. sayfasından bir paragraf yazacağım. Böylece kendime de bir iyilik yapmış olacağım ve bir nevi hayatın bugünlerde bana söylemeye çalıştığı var mı onu görmüş olacağım :)))))

Çok kısa kitap hakkında da bilgi verip, yazayım paragrafımı...

Kitabın adı Ruhsal Astroloji. Kitap doğum yılınıza göre hangi Kuzey Ay Düğümü’ndesiniz, bunun size ne gibi avantajları ve ne gibi dejavantajları var onu anlatan bir kitap. Biraz daha derinlemesine girersek bu kitabın “bu hayatta ne amaçla bulunuyorsunuz”u anlatan bir kitap olduğunu da söyleyebiliriz. Astrolojiye inanıyorsanız tavsiye ederim. Kendinizle ilgili hiç kabullenmek istemediğiniz gerçeklerle karşılamanız an meselesi, uyarayım...

Şimdi gelelim benim Ay düğümümün 8. sayfasına:

Oğlak Burcu: Oğlak Kuzey Düğümü insanı reddedilme olasılığından nefret eder –aslında, reddedilmenin düşüncesi bile onun için felç edicidir-. Eğer birisi onu reddederse, o yalnızca kendini kötü hissetmekle kalmaz, bunun kendi kabahati olduğunu da düşünür. Bu insan o denli güvensizdir ve reddedilmekten o kadar korkar ki, durumlara çok ihtiyatlı girer.

Görüldüğü üzere bazı acı gerçekler yüzünüze tokat gibi çarpabiliyor... Demek ki hayat bu aralar reddedilme korkusundan kaynaklı sorunlarım olduğunu ve bunun üstüne gitmem gerektiğini söylüyor bana, di mi? :)
yok canımmm, ben kimmm, reddedilme korkusu kimmm!? :P

Şimdi, sıra paslaşmada...
Kitap Denizi, Touch the Sky, Seda, Füsun, Seyhan ve Sanat Notları...
Eğer bu mim sizi önceden bulmadıysa ve yapmak isterseniz SOBE!

17 yorum:

  1. Canım o kitaplar uzun süre okunmayı beklemez umarım..

    YanıtlaSil
  2. bende oğlak burcuyum, ama yok öyle reddedilme korkum :))

    YanıtlaSil
  3. ben bu mimi yanıtlamıştımm ;)
    yazını okurken benim kitap okuma laışkanlığım nerden geliyor diye düşünmeye başladım...
    hımm.. okumayı söktüğüm zmna denk geliyor :D

    o altı kitabı okuduğun zmn yerlerini yeni 6 kitabın aldığını göreceksin :D

    ömür boyu böyle sürüp gidecek :))

    YanıtlaSil
  4. Ah canım, nerden nereye gitmişsin sahiden de... bu kitap kova, koç, yay için ne diyor acep.. sözümona burçlara ilgi duymuyorum diye ahkam keserim ama duydum mu da hemen meraklanırım..

    YanıtlaSil
  5. ben bu mimi seve seve kabul eder ve üstüne de 2 takla atarım, bak bu mimi sevdim işte üstelik sen de bir güzel değiştirmişsin bu demek ki ben de değiştirebilirim :)
    Allehim herkese bir haluk abi versin bu dünyada amin >_<

    YanıtlaSil
  6. çok sevdim bu mim'i, hemen yapamıcam ama, benim kitaplarım üst üste, bi düzenleyeyim onları, hatta okumayı bana kim sevdirdi onu da yazayım :)

    YanıtlaSil
  7. Hayatının en delişmen yaşlarında bir Haluk Abi'n olduğu için ne şanslısın.Ama sende de potansiyel varmış canım,yoksa onun istedikleri tamamen ters tepki de yapabilirdi.
    özlem

    YanıtlaSil
  8. Yıldızcım, umarım canım :(

    Elifcim, bu senin oğlak burcunla alakalı değil. kuzey ay düğümü oğlak burcunda olanlarla alakalı. benim burcum ikizler zaten :))))

    Seyhanım tahmin etmiştim ama görmemişim demek ki... Neyse, bir dahaki sefere ve umarım dediğin gibi olur, inan çok özledim kitap okumayı...

    Kezbanım di mi yani? bir mimledin aldın götürdün beni :) dediğim gibi bu aslında burçlarla değil kuzey ay düğümlerinin hangi burçlara denk gelmesiyle alakalı... vallahi oku derim :)

    Adaşım, mimi sevdiğine sevindim... Amiiinnnn :)

    Tedamm, ne zaman istersen yapabilirsin, merakla bekleyeceğim :)

    YanıtlaSil
  9. Canım Haluk ağbiyi iyi ki tanımışsın o zaman..Benim de böyle bir Aynur Ablam var mesela onun sayesinde daha çok okumayı sevdim diyebilirim.Tibet e gelince eminim o da ilerleyen zamanlarda sevecektir kitapları çok öpüyorum sizi bu arada bugün daha iyiyim teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  10. Seni arkadaşlıktan reddetmek üzereyim...O blog başlığı resmi ne öyle bakim hı?...

    YanıtlaSil
  11. Sibel'im, canım, sana sen yokken de gidip geliyorum bol bol.. eskilerini bile kurcalıyorum sen yoken habersiz ehehe.. öperim canımın içi öperim...

    YanıtlaSil
  12. Nehircce, herkese bir Haluk abi lazım gerçekten :) hep iyi ol lütfen, bazen ne kadar zor olsada...

    Elif... ama oğlum Yaz'la evlenmek istiyormuş, öyle dedi :P

    Kezbanım, sen beni ciddiye aldın canım, vallahi şaka yaptım :)))

    YanıtlaSil
  13. Ehehe..
    Mimlerle aran pek iyi Sibelim. Çok özendim sana :PpP
    Haluk abine görmeden hayran kaldım, süper bir görev üstlenmiş kendileri..
    Aynı taktikleri Tibet'e sen uygula canım. Daha ne :))
    Hem sen söylemeden bile kitap kurdu olacak bence o...

    YanıtlaSil
  14. arkaplanı değiştirmişsin, ve banner çokkkk güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  15. Valla son 2 ayda acısı çıkardım keşke daha çok vakit ayırabilsek canım

    YanıtlaSil
  16. Deniiizz yolcam o kızının saçını başını hee...

    YanıtlaSil
  17. Birakin karari gencler versin:_pppppp

    YanıtlaSil