8 Aralık 2011 Perşembe

7 bilinmeyen!

Ayla bana demiş ki; hakkındaki 7 gerçeği açıkla!


Çok uzun zaman olmuş mim yazmayalı... Bir süre kalakaldım, ekranın başında. Word dosyası açık, o bana bakıyor, ben ona... Bir yerden başlamalı dedim ve.........

Valla ben hergün kendim hakkımda olmadık gerçeklerle yüzyüze kalıyorum, kendimi resmen yeniden keşfediyorum, şimdi size ne desem kendimi nasıl anlatsam bilemiyorum... Yazdıkça çıkar bir şeyler diyeyim ve başlayayım o halde.


1- Aslında bu çoğu kişi tarafından bilinen bir özelliğim. Ben kendisiyle pek barışık biri değilim. Ne huylarımı, ne görüntümü beğenmem. Birisi bana iltifat etse “Yok yahu, her zaman olmaz işte, arada bir oluyor böyle!” falan gibisinden ağzına tıkarım o iltifatını. Sanırım sırf bu yüzden artık insanlar bana bişiii demez oldu :/ arada bir megolamanlığımın tuttuğu olur tabii ama bu senede bir veya iki gün falan işte :P


2- Kafama bir şeyi koymaya göreyim. İyi kötü onu yapmazsam rahat edemem. Kim ne derse desin! Onu yaparım, sonra pişman olurum :))))


3- Sürekli kendimle çatışma halindeyimdir. Oklarım çoğunlukla kendime dönüktür. Bazen bu huyum yüzünden gereğinden fazla incindiğim olmuştur.


4- Ben kolay kolay kavga eden biri değilim çünkü kavga etmeyi beceremem. Genellikle söylemek istediklerimi söyleyemediğimden, kavga sırasında ya da sonrasında avaz avaz ağlarım. Ağladıkça sinirlenir, sinirlendikçe ağlarım. Aklıma başka şeyler gelir, yetinmem, ona da ağlarım. Durdur beni durdurabilirsen ondan sonra!

Hep kötü gerçeklerimden bahsetmişim, biraz da iyilere yöneleyim.

 

5- Öncesinde de vardı ama özellikle anne olduktan sonra, yüzümü güzelliklere çevirmeye çalışıyorum. Yani, elimden geldiğince “İnsan” olmaya çabalıyorum. Kendin gibilerini çekersin felsefesine inanan biriyim ki; çevremdeki yakın arkadaşlarım bu tezi doğruluyor. Onlarla birlikte “öğreniyorum”.


6- Genel olarak en yakın arkadaşlarım beni öncesinde “soğuk ve mesafeli” bulmuş olanlardır :)
Evet, tanımadığım ortamlarda nemrutun teki gibi görünebilirim ama vallahi de billahi de ben öyle biri değilimmmmm :)))

Ve son olarak;

Uyanıklık mı dersiniz ne dersiniz bilmem ama 7. gerçeğimi sizden duymak istiyorum :) Yazdıklarımdan hakkımda bir kanıya varmış olanlarınız vardır ve düşüncenizi yazmak isterseniz, memnun olurum...

Şimdi bu mimi paslıyorum: Deniz, İrem, Merve, Beste ve Bedardem... Başlayın yazmaya!!!

Ayrıca; bu yılbaşının en güzel çekilişi için lütfen buraya. Nihan harika hediyeler hazırlamış, bunlar kaçmaaaazzz!

24 yorum:

  1. ay herşeyi bırak bi kenara... bu fotoğraflar ne mükemmel.. bir de fotoğraf makinası eline çok yakışmış :) içim açıldı sabah sabah

    YanıtlaSil
  2. Kafayı koyduğu şeyi insanın pişman olsada yapmasından yanayım,düşüncelerde gezip yoracağına insanı bence denedim demek en mantıklısı:))Ayrıca seninle ilgili 7,gerçek şu olabilir mi ben hassas ve kırılgan görünen insanların aslında çok güçlü olduğuna inanırım ne dersin.

    Merveye katılyıorum ayrıca fotoğraflar harika,haydi bunu da tık bakalım ağzıma:))

    YanıtlaSil
  3. herkes içinde sevgiyi doğru yerde taşıyamaz, ya elinden düşürür ya da ağırlığına dayanamaz kendini düşürür... sen bence sevgiyi en doğru yerde ve en doğru şekilde taşıyabilen nadir insanlardansın... Sevginle mutlu ettiğin herkes adına diyorum ki, sen kocaman bir "iyi ki"sin...

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel bir post olmuş bu, fotoğraflar da harika, 2 numara bende de var, değiştireceğim kesinlikle :)

    YanıtlaSil
  5. İnsana asla unutulmadığını hissettiriyorsun bendeki 7 numaranda buuuuuu...Fotolar süper ötesi ayrıca.

    YanıtlaSil
  6. Bende oğluma aşığım, başlık yazını görünce bişeyler çekti sanki, oğlum 19 yaşında ama aşk aşktır işte, hele evlat aşkı...

    YanıtlaSil
  7. bence 7. gerçeğin Tibet in. O senin şimdiye kadar tüm gerçeklerini değiştirdi .

    Ve bu 1 numaranın bende de olduğunu biliyorsun. biri bişeye çok mu güzel dedi atlarım hemen ay yok yahu o senin güzelliğin falan. şu şöyle de böyle de falan da.. hiç iltifat nasıl karşılanır bilemem. en basiti pastalarım hakkında haksızlık yaptığımı söyleyen kaç yorum okudum.

    fotoları zikretmeden bitirmeyeceğim yorumumu. çok güzel karelerin var.

    YanıtlaSil
  8. 7 numara şu olsun o zaman...içindeki sevgi ve yardımseverliğin :))

    bir de sibel,soğuk ve mesafeli demişsinya...yok yok ben asla seni öyle düşünemem...

    YanıtlaSil
  9. sibel'im her halinle seviyorum seni. Sen de sev kendini rahat bırak uğraşma kendinle supersinnnn super. 7. gerçeğin bence oğlun. Hatta her şey yalan tek gerçek Tibet.

    YanıtlaSil
  10. Merve, hepsi Baharın marifeti :) ya fotoğraf çekmeyi çok seviyorum, nasıl yapsak bilmiyorum ki :)))

    Aylacım, di mi ama, bence de yapılmalı. Bilmem ki öyle mi dersin? bana her an yıkılabilirmişim gibi gelse de öyle olmadığına göre güçlüyüm belki de ;) bak tıkmadım ağzına :D

    Burcu, nasıl mutlu oldum bu yazdıklarına anlatamam. Canımsın!

    Kutucum, Ayla'nın dediği gibi, bir daha mı gelicez dünyaya, yap gitsin yaaa :)

    Sibelcim, sen unutulacak birimisin ki ;)

    Hobibox, maşallah! sağlıkla sıhhatle görürüm(z) ben de o günleri inşallah. vallahi evlat aşkı gibisi yok :)

    Nilhan, o gerçek benim en önemli gerçeğim zaten :) ve diyorum ki; o pastalarının tadına biz ne zaman bakacağız cicim? yok mu senin İstanbul yolun hiç? ;)

    Bahriyecim, teşekkür ederim, ne güzel hakkımda böyle düşünmen :)))

    İremcim canım, ben de seni seviyorum tatlımmmm! Tibet'ten ötesi yok zaten ;)

    YanıtlaSil
  11. 7.si: güzel yazı yazmak:) güzel bir blog..

    selamlar,

    YanıtlaSil
  12. yok canıım hiç nemrut değilsin, alakası yok, biz biliyoruz ;)

    7.si oğluna aşkın ve onun da sana aşkı, anne oğul güzelliğiniz ve pamuk kalbiniz :)

    YanıtlaSil
  13. 7.olumlu enerji yayan hoş bir hatun kişisi desem

    YanıtlaSil
  14. bebeeeeem sen gün geçtikçe güzelleşiyon lokumlaşıyon he.çiftekavrulmuşum benim.bende bu mimi cevapladım ama ben farklı yönden baktım galiba.baya bi derine inmişim seninkini okuyunca anladım:)

    YanıtlaSil
  15. Kesinlikle iyi kalpli birisin. Vefalısın. Ve çok iyi bir annesin!

    YanıtlaSil
  16. son zamanlarda bilgisayarı açıp okuyamadım.ama merak etmedim değil yani merak ettiğim kadar varmış tibetin masalına bayıldım.uyumamak için büyük çaba sarfederken sana bide laf söylemesine dudak ısırdım,çocuk haklı ama seni sadece orda durman için çağırmış,gece gece kafasını şişirmişsin demekki çocukcağızın.oğlunla iyi haftasonları geçirmen dileğimle,tibete kocaman öpücükler.

    YanıtlaSil
  17. gercek hayatta sogukmusun ılk etapta bılemem ama benım sevdıgım sıcak arkadaslarımdansın :)

    YanıtlaSil
  18. ne zamandır giremedim nete, özlemişim yazılarını.. ilk başta ' soğuk ve mesafeli' görünmen pek tanıdık geldi bana:) bana da öyle der yakınlarım. ama vallahide billahide değiliz be:)

    YanıtlaSil
  19. Dilek; teşekkür ederim :)

    Şeker Pembem, teşekkür ederim canım :)

    Nazpekimmm canımmmm :)

    Serpil, ağzından bal damlıyor he! :)

    Delim, canımsın :)

    Hatice, geçmiş olsun size. Selda söyledi, umarım atlatmışınızdır :(

    Dolaycım, teşekkür ederim :)

    Çakıltaş, sen de mi? :)))

    YanıtlaSil
  20. kızıl saçlarıyla çokta tatlı bir annesin!!

    samimi olunca benim de duyduum bir itiraftır " ne soğuk bi kız demiştim"

    YanıtlaSil
  21. içi-dışı bir
    kızıl afet
    saçlarına hasta olduğum ;)
    ne soğuk ne mesafeli ne nemrut yokkk öyle bişi :D

    YanıtlaSil
  22. Seyhan, teşekkür ederimmm :) demek sen de benim gibisin ;)

    Baharım eheheehee, öperim koklarım :))))

    YanıtlaSil
  23. Bir söz beni buralara getirdi, başka bir bloğa bıraktığın yorumda
    kendinle barışık olmadığına dair bir söz.Bloglar arasında atlama yaparak okumayı seviyorum böylece değişik renkte, yetenekte bi çok kadın tanıyorum.Kim ki bu sözü söyleyen diyorum, katılmadığım yorumlara da gidip bakıyorum insanları tanımaya ve anlamaya çalışmak hoşuma gidiyor.Kimi zaman a buraya daha önce gelmiştim diyorum."Tibet diyarı"ndan daha önce de geçmişim anımsadım.Kimbilir hangi yorumun ilgimi çekmiş olmalı...
    Profiline de baktım ve henüz inceleyemedim ama(her biri incelenmek üzere farklı pencerelerde açıldı) ne çok blog yazıyormuşsun ben heveslenip bir taneye bile kalkışamazken.Hımmm...Üretken dedim hemen.Eee etiketlemeyi seviyoruz işte ne kadar kaçındığımızı söylesekte.
    Kısaca tatlı oğlunu da, seni de, diyaloglarınızı da sevdim.
    Amaaaa en çok "banner" mı diyorsunuz oradaki oğlunla birlikte olan resminiz çarptı beni.Ben baktığımda o kadar çok şey görüyorum ki o resimde.Hepsini anlatmaya kalkışmayacağım.Çok güzel bir anne ve çocuk, çok güzel bir kadın görüyorum.
    Eşimde bende oğlumuzu o pozisyonda çok uzun süre uyuttuk.Bir yoga hocası sevginin aktarıldığı çakranın göğsümüzde bulunduğunu söyledi ve güzel bir pozisyon dedi yıllar sonra.Tamamen içgüdüsel ama muhteşem.Şimdi 8 yaşında hala gelip o pozisyonda uzanır bazen.

    Sevgiyle...
    Nilay

    YanıtlaSil
  24. Nilay, genellikle sıkıntılı zamanlarımda böyle güzel iltifatlarla karşılaşmak sanırım bana gönderilen bir işaret. Aslında her insan nasıl ki biricik ve özelse Allah'ın gözünde; biliyorum ki ben de öyleyim... bana bunu hatırlattığın için çok ama çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil