12 Kasım 2010 Cuma

Bir tuvalet hikayesi





Unuttum... oğlumun tuvaletini artık lazımlığa yaptığını yazmayı unuttum...

Ama unutmakta haksız sayılmam, az çok son yazdıklarımdan biliyorsunuz sizde.
Bu bir özür kabul edilebilir (di mi?).

Aslına bakarsanız çok zorlu bir süreçti. Olayların gelişimi çok vahim görünüyordu başlarda. Çişini tuvalete yapıyordu ama kakası geldi mi bez bağlatıyordu velet! Bir iki kere tuvalete yapmış olmasına ve çoğunlukla tutamayacak hale gelmesine rağmen oturtamıyorduk... Bir kaç arkadaşım, alt komşum çocuklarının artık tuvalete yaptıklarını söylüyorlardı, gizli saklı motive etmeye çalışıyorlardı ama nafile... Açıkçası ümidimi yitirmiştim ve ipin ucunu da bırakmıştım. İşin güzel olan tarafı, gece çişi için hiç uğraşmamıştım ve buna şükrediyordum (hala şükrediyorum).

Derken günlerden bir akşam alt komşumuza indik (kendisi butik pastacı, herkese tavsiye ederim, süper!). Bücürler Arda’nın odasında oyun oynuyorlardı. Birden bir çığlık koptu Tibet’ten. Ödüm patladı, çok kötü bir manzarayla karşılaşacağımdan emin, koştum(k) odaya.

Gördüğüm manzarayı önce anlamlandıramadım; ayaklar, vücut, bütün beden baştan aşağıya kasılmış, surat kıpkırmızı olmuş, kasıntıdan pek başarılamayan bir ağlama hali (arada bir şekilde çığlık kaçmış ağzından belli ki)...

Ne olduğunu sordum panikle, zar zor “Kakam” diyebildi. “Tamam” dedim “dayan biraz, eve çıkalım!”. Onu kaptığım gibi eve koştum. Koşarak yukarı çıkarken, birden cin fikirli! Sibel beynimde konuşmaya başladı :)
“Sibel, fırsat bu fırsat güzelim, farkındasın di mi? Bak bunu kullanırsan, devamının gelme ihtimali yüksek! Çabuk düşün, çabuk karar ver!!!”

Eh, fazla düşünmeye gerek yoktu haliyle. Zaten lazımlığı tuvalette hazır duruyordu, hemen soktum tuvalete. Lazımlığı görünce yaygarayı kopardı, aşağıdakinden daha fazla kastı kendini “Yapmııcammmm, lazımlığa yapmııcammmm!” diye ama o kadar sıkışmıştı ki, tutamadı. Bir yandan boynuma sarılmış, bir yandan “Anne, bak gidiyo, bak! Zaten korkucak bişii yok ki! Ah be bebeğim niye korkarsın ki zaten! :( Di mi anne? Bak gidiyo, bak!” deyip duruyordu.

Cin fikirli! Sibel içeride şeytani kahkalar atarken ben “Bu kokuyu çekmeye değer miydi? Yapsındı işte bezine, ne vardı?” diye hayıflanmaktaydım... Üstelik bunun devamının geleceği konusunda onun kadar emin de değildim... ne de olsa önceden bir denenmişlik vardı.

Bu yaptığımın etik olup olmadığını hala kendi kendime sorguluyorum ama neticede Cin fikirli! Sibel haklı çıktı işte, öyle veya böyle işe yaradı. Artık kakasını gayet düzenli ve itirazsız lazımlığa yapıyor. Boynuma sarılmış bir şekilde yapıyor ama olsun, bu da geçer elbet :)
Üstelik her yaptığını bir şeye benzetme huyu da var. Örnek vermeyeyim, mazallah yemekten, çiçekten soğuyabilirsiniz :)

Son söz: Canım oğlum, ben biliyordum zaten başaracağını. Keşke sen de bilseydin de kendini bu kadar sıkıntıya sokmasaydın...
Sen sen ol, yaptığın her işte kendinden emin ol! Yoksa kasan da, kasılan da çok olur!!!

Görsel internetten alıntıdır.

21 yorum:

  1. Tibet anne bak gidiyo der, anne de burnunu lazımlığa sokup bakar. Hatta oturup sanat eserini incelerler. Ayy şimdi bol bol gülim sıra bana gülünmeye geldiğinde tıkarım burnumu bende :))
    Ama tebrikler bu arada :)

    YanıtlaSil
  2. tibeeet bravo sana ve sibel sana da tabii ki. çok güzel olmuş bu çok sevindim. yalnız anlamadığım gündüz sorun yaşayan çocuklar gece işini kolay hallediyor, defne gibi gündüzü kolay öğreneneler gece hala işiyor:))) neden acaba? ben hala gece bezliyorum mesela

    YanıtlaSil
  3. Benim de canım oğlum o bikereeee...

    YanıtlaSil
  4. iyi bayramlar dilerim canım şimdiden :)

    YanıtlaSil
  5. hayırlısı olsun sibelcim,süpersin :))

    bu çocuklar uğraştırdı bizi çok ama sonunda hallettik :))

    YanıtlaSil
  6. tebrik ederim Sibel :)) darısı başımıza bakalım biz nasıl halledeceğiz o meseleyi :)

    YanıtlaSil
  7. Burcucum, gülme komşuna gelir başına demişler :)

    Füsuncum, acaba bizimki kakasını yapmamak için tutuyor ya, o arada çişini de tutmayı mı öğrendi acep? belkim onunla alakalıdır.???

    Elifim bi'tanem :)

    Nilaycım, iyi bayramlar. Vallahi iyi ki hatırlattın :)))

    Elifcim, sizin de gözünüz aydın :)

    Zeynep, bir şekilde halloluyor işte. umarım sizinki kolaylıkla olur :)

    YanıtlaSil
  8. Tibet'e de, cin fikirli Sibel'e de aferin... Ee sana da bir aferin gelsin artık:) Çok sevindim gerçekten:)

    YanıtlaSil
  9. Bravo size! Hayatta zor görünen herşeyi ana-oğul bir olup başarmanız dileğiyle ..

    YanıtlaSil
  10. Ayy bizim maceramız geldi aklıma,bu kadar zorlanmamıştık ama taş attım göle anne bak dediğinde gülme krizleri geçirdiğimi hatırlıyorum :)) Gelmiş geçmiş ohh sibel rahatlamışşş :))

    YanıtlaSil
  11. Güzel bir macera olmuş ve güzel bir sonla bitmiş.Gözünüz aydın o zaman :))
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Çocuk psikolojisi neden kakasını lazımlığa yapmaktan korkar kimbilir ama iyi başarmışsın.
    Kurtuldun artık bez derdinden.
    Bütün bezler bizim artık;))

    YanıtlaSil
  13. E, hayırlı olsun :)
    Beklediğim güzel haber gerçekleşmiş sonunda.
    Üstelik hikayesi de pek hoş :))
    İleride okuyunca kendisinin de hoşuna gidecek kesin..

    Alkışlar Tibet için !!!!

    :))

    YanıtlaSil
  14. Kocaman bir alkış benim tatlı oğluma. Ada da böyleydi Sibel. 18 aylıkken çiş olayını öğrendi. Ama sadece uyku vakti altına bez bağladığımızda yapıyordu kakayı beze. Korkuyorlar çünkü vücutlarından bir parçanın düştüğünü sanıyorlar. Onlar da haklı ya. Çok minikler. bazen onların gözünden bakınca dünyaya korkuyor insan ne kadar büyük ve yabancı diye. Kocaman kocaman öp tatlı oğlumu benim için

    YanıtlaSil
  15. :) gözün aydın Sibel
    bizimki k.ka'sını 6 ay sonra yapmayı kabullenmişti. çok sancılı bir süreçti ya :(
    inşallah bu şekilde devam edersiniz canım :)

    YanıtlaSil
  16. Korkulacak bişi yokmuş, hala gülüyorum:))))

    YanıtlaSil
  17. hadi b akalım gelmiş geçmiş olsun Sibel'cim,çok sevindim.Güle Güle Kakalar'ı okumalı Tibet bence;gerisi gelecektir artık canım.Çok sevindim,iyi bayramlar dilerim

    YanıtlaSil
  18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  19. olay bitmiştir sibelim
    Bu arada bayramınız kutlu olsun

    YanıtlaSil
  20. Sibelcim Tibet ' in o hali hala gözümün önünde. hatta bizim lazımlık ortalıkta olsaydı belki bizdede yapabilirdi. Ben lazımlık olmadığı için yapmayacagının verdiği endişe ile acaba çıktılar yukarıya gelebileceklermi ki düşüncesi içerisindeydim :) Kii sonuç başarılı. Ogünden sonrada seninde dediğin gibi her şey yoluna girmişti bile.. Hatırlanması en güzel maceralarınızı hen buradan hemde yakınan takip etmenin heyecanı içerisindeyim kuzum.... tibettt şu anda yok sanırım evde yada maraton koşusuna ara mı verdi ne ?? öptüm :))))))))))9

    YanıtlaSil
  21. ne güzel bir kaka hikayesi bu böyle zevkle okudum güle güle :))
    "bak gidiyor bak" demesine de bayıldım kuzunun yaptığını birşeylere benzetme olayına da bittim resmen ne yaratıcı çocuk valla bence süper oyun aklımın bir köşesine yazdım bu oyunu :)

    YanıtlaSil