20 Haziran 2011 Pazartesi

Bir Cumartesi ki... bu kadar olur...

Cumartesi günümüz bol programlı bir gündü.
Bücür özledi diye  gündüz amcalara gidilecek, akşama ananeye bırakılacak, oradan Burcu ve Can’la buluşulacak, oradan eşim beni Tibet’in yanına ananeye bırakacak ve kendisi avcı grubuyla buluşmaya Sarıyer’e devam edecekti.


Planlar uygulamaya koyuldu. Amcalara gidildi, bücür orada bilgisayara ve oyuna doydu. Oradan ananeye geçildi, biraz oturuldu, sonra anne baba kalktı ve arkadaşlarıyla buluşmaya Taksim’e gitti.

Gece güzel başladı. Zaten Burcu’yla gecenin kötü geçmesi mümkün olamazdı. Tanıyan bilir :) Burcu’nun eşine de söyledim “Sen bu kadınla yaşlanmazsın!” diye. Burcu o kadar enerji dolu ki, yakınındakilere bulaştırmaması mümkün değil :)

Gece güzel güzel devam ederken, bir telefonla suratımız allak bullak oldu. Bücür düşmüş, kafasını vurmuş dolabın köşesine. Kardeşim önce haber vermeyeyim demiş ama bizimki ısrarla uyumak isteyince panik olmuş “Ne olur ne olmaz gelin.” dedi. Apar topar kalktık. Telefonda konuştuk Tibet’le biraz içimiz rahatladı ama yine de kalbimizin çarpıntısını durdurabilene aşkolsun. Vardık eve, hiç çıkmadan yukarı, kaptığımız gibi Tibet’i doğru hastaneye gittik.

Bücürün keyfi yerinde, bir şeyi yok görünürde ama içimiz rahat etsin istedik. Zaten doktorda “Bir şeyi yok, rahat olun.” dedi.


Sizlerin de aklında bulunsun; böyle durumlarda önemli olan ilk iki saat (bunu biliyorduk neyseki). Önce gözlem yapıyorsunuz, bir sorun olduğunu gösteren en belirgin durum fışkırtır gibi kusmasıymış. Onun haricinde hareketlerinde bir anormallik var mı, kurduğu cümleler mantıklı mı, düzgün yürüyor mu bunlara dikkat ediyorsunuz. İki saati atlattıktan sonra, 8 saat daha gözlem yapıyorsunuz. Bizim olay akşam saatlerinde vukuu bulduğu için biz 2-3 saatte bir uyandırdık. Konuşturmaya çalıştık. Mantıksız bir durum var mı gözlemledik.

Onların canı bir acıyor belki ama bizimki kaç katı acıyor bilemiyorum. Öldüm öldüm dirildim onu iyi görene kadar. Bir süre o kalp çarpıntımı durduramadım iyi olduğundan emin olduktan sonra bile.

Çok şükür gayet iyi. Hala gelecek planlarında Yaz’la evlenmek yatıyor, içimiz çok rahat o yüzden :)

Allah hepsine sağlık, sıhhat versin...

Not: Meğer aynı akşam Rüzgar’da düşmüş merdivenlerden, annesi telaşlandırmamak için haber vermemiş Burcu’ya... Tekrar geçmiş olsun Burcucum, nazar çıktı evlatlarımızdan diyelim...

İkinci not: Can yaşgünün kutlu olsun, yarım kaldı kutlama ama borcumuz olsun :)


Üçüncü not: Burcu, dövmen süper olmuş şekerim ;)

Son not: Küçücüğüm, miniciğim, boncuk gözlüm... Kutlu, mutlu olsun yaşgünün, hep gülsün yüzün... İyi ki doğdun, nice sağlıklı, güzel yılların olsun inşallah...

19 yorum:

  1. Aklım uçtu başımdan hastane falan deyince. Aman benim oğluma bişi olmasın. Sağlıkla mutlulukla büyüsün. Biz de gelip Yaz ile Tibet'in düğününde dansedelim çoşalım.

    YanıtlaSil
  2. Sibelim; herşeyin başı bücürler...! sana çaktırmadım ama benim de aklım başımdan gitti o gece.. seninle konuşunca rahatladım :) onlar iyi olsun, biz daha çooooook birlikte oluruz tatlişkom...;)

    YanıtlaSil
  3. Ben de panik oldum uyumak istemiş falan diye görünce...
    Şükür devamı güzel geldi.

    Hep böyle dolu dolu, mesut mutlu geçsin günleriniz.
    Anne-oğul öpüldünüz :)

    YanıtlaSil
  4. çok çok geçmiş olsun öncelikle:((( Sibelcim düğüne çağırırsın artık :))) aman kendinize iyi bakın lütfen!

    YanıtlaSil
  5. ay canım yaa. korkutmuş sizi.
    neyse yazla evlilik planları son sürat :)

    YanıtlaSil
  6. Sibelim geçmiş olsun hepinize. Ne güzel keyifli bir ggün diye okurken sonunda şok oldum şükürki birşey olmamış, ama korku yeter.

    YanıtlaSil
  7. geçmiş olsun çok.. nazar değmiştir yakışıklıya, neyseki birşey olmamış sevindim..

    YanıtlaSil
  8. Aman çok şükür bir şey olmamış Sibelcim.O ilk saatler,ilk gece anne-baba için nasıl kabustur bilirim.Ama melekler koruyor sanki bu minikleri,kolay kolay bir şey olmuyor onlara.Hiç bir şey de olmasın zaten,saçlarının tek bir teli bile incinmesin bir ömür boyu.
    özlem

    YanıtlaSil
  9. Tibetime çok çok geçmiş olsun bir an kalakaldım bir şey oldu mu diye çok şükür canım benim,çok şükür

    YanıtlaSil
  10. Hayırdır inşaallah! Noluyor yahu? Düşen düşene.. Dün Kerim de düştü. Ben çok paniklemem normalde ama sakinleşsin diye yüzünü yıkamaya götürdüm, yüzde kafada hiçbir emare yok. sonra bir döndüm alnı çizgiler şeklinde adeta boyanır gibi kanlanıyor deri altından.. o andan sonra dellendim ben de.. doktor bana da gözlemle dedi.. aynen dediklerin gibi. Geçmiş olsun hepsine ve dediğin gibi nazar çıkmıştır inşaallah.

    YanıtlaSil
  11. çok geçmiş olsun küçük adama
    tüm nazarlar bunla geçsin gitsin

    YanıtlaSil
  12. yoğun ama güzel bir h.sonu programı diyerekten postu okumaya başladım ama bir anda tedirgin oldum...allahtan bir şey olmamış sibel'cim hem size hem de burcu'lara çok geçmiş olsun...dediğin çok doğru onların canı bir yanarken bizimkisi bin yanıyor :(
    allah tekrarını göstermesin...

    YanıtlaSil
  13. Oy kıyamam çok üzüldüm. Nazar değmiş yakışıklıya..Allah daha beterlerinden korusun Sibel, neyseki sorun olmamış. Öperim onu yaralanan yerinden ;)

    YanıtlaSil
  14. hakikaten dediğin gibi olmuş Sibel. NAzar çıkmış.
    allah korusun kuzuları.

    ah şu dövmeler beni bitiriyor ama nerde bende o yürek? eşim ben yaparım diyor sana:) dövermiş beni olur bitermiş :)

    YanıtlaSil
  15. Umurcum, inşallah canım. çocuklarımızın düğünlerini görürüz umarım :)))

    Burcucum, olalım cicim, tadı damağımda kaldı ;)

    Zeugmam çok şükür ki iyi. biraz morluklar var ama o da nazar boncuğu ;)

    Ünvercim, hepinizi çağıracağım evlenirlerse ;)

    Seyhanım, aynen öyle valla :)))

    Baharım, çok şükür canım yaa iyi neyseki :)

    YanıtlaSil
  16. Elifcim, sağol canım, çok şükür iyi...

    Özlemcim, Melekler hep onlarla olsun inşallah. Amin canım, sağol...

    Yıldızım, iyi iyi, çok şükür, canavar :)

    Delim, çok geçmiş olsun, iyi mi şimdi aşkım? Nazar çıksın gitsin hepsinden inşallah...

    Nazpekim, amin canım.

    Bahriyecim, hiç sorma, kalbimin çarpıntısı ne zaman geçti inan bilmiyorum :( amin...

    Eminecim, amin canım. bizde öpüyoruz sizi :)

    Nilhanım, kocaya dövdürtme derim, ben senin elinden tutarım yaptırırım dersen ;)

    Bahar, çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  17. Sibel'cim daha yeni okudum şok oldum bahsetmöemeiştin tibet'in düştüğünden.Geçmiş olsun canımcım çoık üzüldüğm ama iyi olmasınada sevindim.Gerçi bunları ne yaparsan yap bağlamadığın sürece mutlaka bir yerlerini acıtıyorlar.Onlar acıtıyor 5 dakikalık annelerin canı acıyor 24 saat.Anneler daha çok acı çekiyor sanki düşen bizleriz.
    Canım tekrar geçmiş olsun umarım bir daha tekrarlanmaz bu olay.Kendinize iyi bakın en önemli şey sağlık

    YanıtlaSil
  18. Geçmiş olsun arkadaşım...Soğuk kanlı olmak da her zaman fayda var derler ama çoğumuz bunu yapamayız.Çok iyi gözlem yapmışsınız..Hengimiz düşmeden büyüdük ki ? Düşe kalka büyüyecekler ama inşallah küçük sıyrıklarla atlatırlar.Keyifli günler dilerim :))

    YanıtlaSil