28 Nisan 2009 Salı

Şu annelik dedikleri

Tibet geçen hafta annemdeydi, bu hafta da orada. Annem, babam rahatsız diye bu hafta da gelmek istemedi. Doğal olarak ben hafta sonu oradaydım.

Oğlumuz öyle anne baba arayan, huysuzluk yapan bir çocuk değil. Bu bir yandan iyi bir durum aslında. Bir yere gideceğimiz zaman gözümüz arkada kalmıyor. Bu haftalarda olduğu gibi, annem işi olduğu zaman onu da alıp götürebiliyor.

Bu hafta sonu, oğlumun bu özelliğinin bizi özlemesine engel bir özellik olmadığını anladım. Bizi gördüğünde yüzünün nasıl aydınlandığını gördüm. Özlemle sarılışının tadına vardım. Eşim kalmadı ama kaldığı süre boyunca babasıyla vakit geçirmek için bir sürü oyun türetmesini izledim. Ertesi günü ben gidinceye kadar da bir koala misali kucağımdaydı çoğunlukla. Aklına geldikçe gelip öptü, bol bol sarıldı bana. Sürekli bir şeyler anlattı, yeni kelimeler söylemeye başlamış, onlarla ve kendince kelimelerle...

Oğlum böyle gittiği zamanlarda hep buruk oluyordum ama bu sefer daha buruk döndüm. Onun bize olan bağlılığının farkında değilmişim. Bunu farketmek çok ama çok mutlu etti beni, oğlumu hafife almışım galiba :)

Nasıl bir bağdır şu anneyle çocuğu arasındaki?
Hadi anne 9 ay karnında taşıyor, o süre boyunca onunla kendi arasında ciddi bir bağ kuruyor. Çocuk annesinin kokusunu tanıyor, başka bir sürü bilimsel açıklaması da var bu durumun... Anlatması da anlaması da zor ancak yaşandığında anlaşılacak bir durum...

İyi ki anne olmaya karar vermişim...

Bebeğim, anneliği bana tattırdığın için sana minnettarım.
Seni çok seviyorum....

4 yorum:

  1. öncelikle güzel ziyaretine çok teşekkür ederim. Anlattıklarından,anneliğin gerçekten ne kadar kutsal bir durum olduğunun farkına varıyor insan.
    Tibet'inle ve eşinle hep mutlu olmanı dilerim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Gercekten oyle. Yakininda guvenebilecegin birilerinin olmasi cok guzel, ama ayni zamanda eminiki ikiniz (ucunuz) icin de zor olsa gerek.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. yaaaaa ay ben ağlak biriyim, yerim ben onların guccük kalplerinde ki büyük sevgiyi ...
    allah ayırmasın evlatlarımızdan bizi..

    YanıtlaSil
  4. Bende Rimayı benden ayrı kalmaya elımden geldıgınce alıstırdım haftanın 1 gecesı mutlaka anneannesıne bırakdım böyle alısdı ama gel görkı bu kadar alıstırmaya ragmen son bır kac aydır benden ayrılmak ıstemıyor...gıtme benı bırakma dıyor.Gelde bırak şimdi :)

    YanıtlaSil